053 - 431 81 90

Blog

13 feb

Registreren door middel van wasbare transponders

 • Daan van der Velden
 • (0) reacties
 • 13-2-2018 09:23:12

Beschrijving van een registratie proces door middel van RFID transponders in HF en UHF uitvoering.

lees verder
7 apr

Controleren en onderhouden van een patchmachine

 • (0) reacties
 • 7-4-2016 09:40:31

Controleren en onderhouden van een patchmachine:

Om te voorkomen dat labels loslaten uit de kleding of ander textiel is het erg belangrijk om wekelijks de onderstaande 5 stappen te controleren;

1/ Teflon van de warmtekop controleren (A); wanneer deze zwarte strepen vertoond, helemaal wit of niet meer goed hecht aan de warmtekop dan zal het teflon vervangen moeten worden. Reinig het teflon wekelijks met speciale reinigingspasta. Wanneer het teflon vervangen moet worden zie de onderstaande handleiding 'vervangen teflon'.

2/ Siliconenrubber van de onderschoen controleren (B); het siliconenrubber moet goed vastzitten, schoon zijn en wanneer je er met een vinger opdrukt moet deze veerkrachtig zijn. Wanneer een van de bovenstaande zaken niet goed zijn dan moet het siliconenrubber vervangen worden, zie handleiding 'vervangen siliconenrubber' onderaan deze blog.

3/ Temperatuur controleren; de patchmachine moet ingesteld staan op 204 graden, controleer ook of aangegeven temperatuur op de patchmachine overeen komt met de werkelijk temperatuur, de temperatuur is te meten met een infrarood warmtemeter? Wij zien in de praktijk dat de werkelijk temperatuur van allerlei merken patchmachines niet altijd overeenkomt met de aangegeven temperatuur op de patchmachine. De werkelijke koptemperatuur van de patchmachine is op twee verschillende manieren te controleren; A/ via warmtestrips, deze zijn niet heel erg nauwkeurig maar ze geven een redelijke goede indicatie van de temperatuur. B/ via een infrarood warmtemeter deze hebben een nauwkeurigheid op 204 graden van plus/min 1,5%.

4/ Tijd controleren; de patchmachine zal ingesteld moeten staan dat na 12 t/m 14 sec. de patchmachine open gaat of dat na deze tijd een signaal afgeven dat de patchmachine geopend moet worden. Wanneer de tijd te kort staat zal de lijm niet goed smelten en bij een te lange tijd zal de toplaag van het label beschadigen on bestaat de kans dat het textiel verbrand.

5/ Druk van de patchmachine controleren; de druk kan gecontroleerd worden door een dunne zakdoek tussen de patchplaat en de warmtekop te leggen wanneer de machine gesloten is mag je de zakdoek er niet tussen uit kunnen trekken, als je aan de zakdoek trekt en de machine schuift over de tafel dan is de druk voldoende. Bij de meeste patchmachines kan de druk mechanisch versteld worden bij de warmtekop of onder de patchplaat, zie ook de gebruiksaanwijzing van uw patchmachine. Het kan ook zijn dat het siliconenrubber vervangen moet worden omdat de veerkracht eruit is.

lees verder
21 okt

Anti-scheur stoffen

 • (0) reacties
 • 21-10-2015 14:28:43

Hierbij een opsomming van de diverse anti-scheur en bijt stoffen die wij kunnen leveren;


Dyneema,

Leverbaar in de kleur wit
Te gebruiken bij: Zorgvragers met bijtgedrag en/of zwaar scheurgedrag

Wasvoorschrift: Wassen en drogen op max. 60 graden

Labelen: Dyneema kan niet worden gemerkt met een patchmachine, wel kunnen wij als optie een label erop naaien met de door u gewenste tekst.

Voordeel: Super sterk en geschikt voor zorgvragers met bijt gedrag
Nadeel: Hoge prijs

Stof te gebruiken voor het maken van: Dekbedovertrek set, hoeslakens, slopen en voor het afzetten van anti-scheur kleding die extra versterkt moet worden bijvoorbeeld bij de hals als er bijtgedrag is.

Dyneema/katoen,

Materiaal: Buitenzijde 100% Dyneema en binnenzijde 100% katoen
Leverbaar in de kleur wit
Eigenschappen: Dyneema is momenteel de sterkste stof die er verkrijgbaar is.
Te gebruiken bij: Zorgvragers met bijtgedrag en/of zwaar scheurgedrag

Wasvoorschrift: Wassen en drogen op max. 60 graden

Voordelen: Super sterk en geschikt voor zorgvragers met bijt gedrag
Nadeel: Hoge prijs

Stof te gebruiken voor het maken van: Dekbedden, kussens, hoeslakens en kleding.

lees verder
27 sep

Matras Medical met incontinentietijk

 • (0) reacties
 • 27-9-2015 15:20:25

De zorgmatras die iedereen ligt!

Katex Projekt Service B.V. heeft een matras ontwikkeld die geschikt is voor zorgvragers met een gewicht van 40 t/m 190 kg. De matras is geschikt voor in ziekenhuizen, verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en voor zorgvragers in de thuis situatie.

De matras is een druk verlagende antidecubitus matras, de matras is incontinentie bestendig en keerbaar.

De kern van het matras is ontwikkeld om voldoende stevigheid en comfort te garanderen voor een zeer lange periode. Het matras is opgebouwd uit 3 lagen een top- en onderlaag van 3 cm. van een traagschuim met een soortelijk gewicht van 50 kg/m3 de kern bestaat uit een koudschuim met een eveneens een soortelijk gewicht van 50 kg/m3.

Voor de hoes is er gekozen voor een incontinentie bestendig tijk deze is waterdicht, mijtdicht en het doek is zeer elastisch, geruisloos en ademend.

lees verder
10 dec

Reinigen en desinfecteren van afwasbare matrassen en kussens

 • (0) reacties
 • 10-12-2014 15:42:04

Hoe kun je het beste afwasbare incontinentiebestendige matrassen en kussens reinigen;

De afwasbare incontinentie bestendige matrassen en kussens kunnen met een sopje worden afgenomen en vervolgens desinfecteren. (desinfectie van de tijk kan d.m.v. het gebruik van een desinfecteer middel van alcohol tot een concentratie van 90% of een desinfecteermiddel op basis van chloor met een waarden van max. 1000 ppm.) Na het afnemen het kussen goed droog wrijven met een doek.

lees verder
27 okt

Kleding en ander textiel voorzien van naammerkjes

 • (0) reacties
 • 27-10-2014 16:56:31

Verschillende methodes om kleding en of ander textiel te voorzien van een naammerkje?

Er zijn verschillende soorten labels te koop; er zijn gewevenlabels, instrijknaamlabels en labels die je doormiddel van een patchmachine in de kleding of textiel moet aanbrengen;

lees verder
7 okt

Afwasbaar kussen

 • (0) reacties
 • 7-10-2014 08:48:33

Afwasbare kussens en kussenslopen.

Waarom ziekenhuizen en verpleeghuizen overstappen op afwasbare kussens en of afwasbare kussenslopen;

De grootste voordelen van het gebruik van afwasbare kussens:

Het kussen hoeft niet meer naar de wasserij om gewassen te worden wat dus veel kosten en tijd bespaard. Het kussen kan eenvoudig gereinigd en gedesinfecteert worden met een desinfecteer middel van alcohol (tot een concentratie van 90%) of een desinfecteermiddel op basis van chloor met een waarde van max. 1000 ppm. De kussen kunnen dus gelijk met de matrassen gereinigd worden.
De tijk is behandeld met een PU coating die een antibacteriële werking heeft tegen MRSA en mijtdicht is. Het kussen (tijk en vulling) is vlamwerend en brandvertragend volgens Grip 5. De tijk van het kussens is zeer soepel, zacht en kraakt niet. Het kussen geeft een hoog comfort voor de zorgvrager door de zachte vulling.

lees verder