053 - 431 81 90

Glijlaken 70x70 cm

Dit product kan online worden besteld

glijlaken 70x70


Prijs : € 59,50 Levertijd: 2/3 werkdagen


Zakelijke klant?
Vraag gerust een offerte aan, klik op de knop hierboven.

Productinformatie

Glijlaken (transferlaken)
Artikelnummer: 5350-40-14
Met een glijlaken wordt een zorgvrager in bed vergleden i.p.v. opgetild.
Voor zowel hogerop brengen, in wisselhouding leggen en/of zijwaartse transfer.

Uitgesproken glijcapaciteit langs beide zijden.
Materiaal: 100% polyamide, uitzonderlijk stevig, zacht en soepel
Wasbaar: tot 80 graden
Afmeting: 70 x 70 cm (ten behoeve van wisselhoudingen en hogerop brengen)

Aanvullende informatie

Met een glijlaken kan een zorgvrager in bed vergleden worden in plaats van opgetild. Dit kan voor zowel hogerop brengen, in wisselhouding leggen, voor algemene positionering of voor zijwaartse transfers. Hierdoor wordt de fysieke belasting voor de hulpverzorger sterk gereduceerd en wordt het comfort voor de zorgvrager verhoogd.

Hogerop brengen
Voor het hogerop brengen, plaats het glijlaken onder de rug van de zorgvrager indien de zorgvrager dit nog kan volstaat het dat hij de benen buigt en zachtjes duwt. De zorgvrager glijdt vanzelf naar boven. Indien de zorgvrager hier niet toe in staat is kan de zorgverlener hem helpen.

Om het glijlaken onder de zorgvrager vandaan te halen, glijdt de zorgverlener de hand in het buisvormige glijlaken ter hoogte van de lenden van de zorgvrager en trekt vervolgens het onderste deel binnenstebuiten onder de zorgvrager door.

Wisselhouding:
Bij wisselhouding blijft het glijlaken gedurende lange tijd onder de zorgvrager liggen. Om een comfortabel ligoppervlak te hebben legt men een steeklaken boven op het glijlaken. Het steeklaken dient aan beide zijden onder het matras te worden gestopt, om te voorkomen dat de zorgvrager ongemerkt verschuift. Minstens het bekken en de schouders van de zorgvrager moeten op het glijlaken liggen. Wanneer de zorgvrager omgedraaid moet worden wordt eerst het steeklaken aan één zijde los gemaakt. Vervolgens trekt men het steeklaken ter hoogte van de schouders en van het bekken. De zorgvrager glijdt mee in de richting van de trekbeweging. Op het eind van de beweging, wanneer de zorgvrager niet meer vergleden dient te worden, maar wel nog gedraaid, heft u uw onderarmen op terwijl uw ellebogen tegen uw romp aanleunen. Zo rolt de hulpvrager over op zijn zij. Vergeet niet het steeklaken weer vast te steken onder het matras.